Tagovi

Tag: Muzika

Oko 14 rezultat(a) (0.03 sekundi)
Međunarodno takmičenje muzičke omladine Članak

kultura, manifestacije, muzika

Međunarodno takmičenje muzičke omladine je manifestacija koja okuplja mlade umetnike do 30 godina starosti koji se takmiče u kategorijama: solo pevanje kompozicija instrumentalni solisti kamerni orkestri Organizator je Muzička omladina Beograda. Održava se u drugoj polovini marta i traje 10...

Međunarodni susret dece Evrope - Radost Evrope Članak

kultura, manifestacije, muzika

Međunarodna manifestacija druženja dece, gde se predstavlja umetničko stvaralaštvo dece iz evropskih zemalja (muzičko, muzičko-scensko i likovno stvaralaštvo). Manifestacija se održava u Dečjem kulturnom centru, Sava centru, Adi Ciganliji i u galerijama. Organizator je Dečji kulturni...

Beogradske muzičke svečanosti - BEMUS Članak

kultura, manifestacije, muzika

Međunarodna muzička manifestacija gde se ansambli i solisti predstavljaju delima klasične umetničke i etno muzike, kao i delima savremenog muzičkog stvaralaštva. Održava se u prvoj polovini oktobra, u dvoranama Sava centra, Zadužbine Ilije M. Kolarca i drugim koncertnim dvoranama u gradu....

Beogradski džez festival Članak

kultura, manifestacije, muzika

Međunarodni festival sa serijom koncerata domaćih i stranih izvođača u Domu omladine Beograda, Dvorani Doma sindikata, Kolarčevoj zadužbini i dr. Organizator je Dom omladine Beograda. Održava se krajem oktobra i traje okvirno pet dana.

Međunarodna tribina kompozitora Srbije Članak

kultura, manifestacije, muzika

Organizator je Udruženje kompozitora Srbije. Održava se u drugoj polovini maja, u Studentskom kulturnom centru.

Međunarodno takmičenje "Petar Konjović" Članak

kultura, manifestacije, muzika

Takmičenje učenika muzičkih škola, razvrstanih po kategorijama. Organizator je Savez društava muzičkih i baletskih pedagoga Srbije. Održava se u prvoj polovini maja.

Horovi među freskama Članak

kultura, manifestacije, muzika

Manifestacija kojom se predstavlja horska duhovna muzika. Organizator je Agencija MMC. Održava se u periodu jun-jul, u Galeriji fresaka.

Kalemegdanski sutoni Članak

kultura, manifestacije, muzika

Manifestaciju čini predstavljanje popularne klasične muzike. Osnivač i organizator je Muzička omladina Beograda. Održava se u periodu jun-jul na Kalemegdanu, na platou ispred Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda.

Međunarodni festival nove muzike "Ring-Ring" Članak

kultura, manifestacije, muzika

Manifestacija predstavlja autore i ansamble world muzike. Osnivač i organizator su RTV B92 i Kulturni centar REX. Održava se u maju, u Barutani, KC REX i Zadužbini Ilije M. Kolarca.

Gitar Art festival Članak

kultura, manifestacije, muzika

Manifestacija je međunarodna, obuhvata takmičenje gitarista po kategorijama, majstorske radionice i koncerte. Organizatori su Kulturni centar Beograda i Jugoslovenska asocijacija klasičnih gitarista. Održava se u aprilu, u Kulturnom centru Beograda i Zadužbini Ilije M. Kolarca.